Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ (ΨΥΜΙΘΙΩΣΗ)

Η ιστορία του μακιγιάζ, στα ελληνικά ψυμιθίωση, ξεκίνησε πριν από χιλιάδες χρόνια στην Αρχαία Αίγυπτο, Ινδία, Αρχαία Ρώμη, Αρχαία Ελλάδα και Ιαπωνία....με τις Γκέισες:

Το μακιγιάζ γινόταν εκτός από αισθητικούς λόγους και για κοινωνικούς, αλλά κυρίως θρησκευτικούς!
Τα υλικά που χρησιμοποιούσαν τότε, ήταν όλα βγαλμένα μέσα απο την φύση, όπως την παπαρούνα, το κερί, τα καρύδια, η χένα, ο μόλυβδος και πολλά άλλα!!!


ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1920

Μιλώντας για την σύγχρονη ιστορία του μακιγιάζ ,
ξεκινάμε απο την δεκαετία του '20 έβγαζαν εντελώς τα φρύδια τους και σχημάτιζαν μια λεπτή γραμμή , τόνιζαν με μολύβι τις ελιές τους και έβαφαν έντονο κόκκινο χρώμα στα χείλη!


ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1930

Στην δεκαετία του '30, το μόνο που αλλάζει απο το ΄20, είναι ότι προστίθενται έντονες σκιές σε πράσινο, μώβ και κόκκινο χρώμα και η βάση του προσώπου είναι πολύ λευκή σχεδόν πορσελάνινη!


ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1940

Στην δεκαετία του '40, η βάση του προσώπου πάει σε φυσικούς τόνους , οι σκιές σε γήινους τόνους με γραμμη eyeliner και τα φρύδια αφήνονται φυσικά χοντρά και σχηματιζαν ένα στρογγυλό τόξο, τα χείλη βάφονταν σε πορτοκαλοκόκκινους τόνους και εξωτερικά από το περίγραμμα των χειλιών!

ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1950

Στην δεκαετία του '50, το πρότυπο της εποχής είναι η Mέριλιν Μονρόε. Επομένως, καταλαβαίνουμε ακριβώς ποιό είναι το στύλ της εποχής! Το μόνο που θα προσθέσω, είναι ότι η βάση του προσώπου για πρώτη φορά γίνεται μπέζ και τα φρύδια σχηματίζουν γωνία!

ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1960

Στην δεκαετία του '60, παντού κυριαρχεί η γεωμετρία ακόμα και στο μακιγιάζ. Προσωπικά, θα το χαρακτήριζα σημερινό θεατρικό μακιγιάζ! Έντονη και χοντρή γραμμή eyeliner , παχιά φρύδια ζωγραφισμένα με μολύβι, ψεύτικες βλεφαρίδες και άχρωμα χείλη βαμμένα με lipgloss!

ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970

Στην δεκαετία του '70, τα μάτια είναι σχεδόν άβαφα με μολύβια πράσινα και μπλέ στο εσωτερικό του ματιού κατα βάση, οι βλεφαρίδες βάφονται ελάχιστα μόνο για μήκος και τα χρώματα που κυριαρχούν είναι τα περλέ!


ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1980

Στην δεκαετία του '80, η μόδα ειναι το punk στύλ, άρα όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τονίζονται με υπερβολή και με έντονα χρώματα, το ρουζ, τα μάτια , τα χείλη και τα φρύδια!

ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1990

Στην δεκαετία του '90, όλα αλλάζουν και όλα γίνονται γήινα και πολύ φυσικά, και στα χείλη βάζουν μόνο ένα lipgloss!

Από to 2000 έως και σήμερα

Tο μακιγιάζ έχει γίνει πολύ φυσικό και απλό συνδυάζοντας στοιχεία και απο τις προηγούμενες δεκαετίες! Βέβαια δίνεται υπερβολική λεπτομέρεια στο blending, τέλειες γραμμές, τέλειες φωτοσκιάσεις, καθαρό κραγιόν, μακιγιάζ υψηλών απαιτήσεων και αρκετά χρονοβόρο. Πάντα γήινο, τονίζοντας κάθε φορά ενα μέρος του προσώπου, όπως τα χείλη αντί για τα μάτια ή και το αντίθετο!

Το ΝAILS SPA BAR είναι εδώ για να αναδείξει την φυσική σας ομορφιά με το ιδανικό μακιγιάζ για το προσωπό σας, στη δική σας ξεχωριστή στιγμή , είτε είστε νύφη , μαμά , κουμπάρα ή και καλεσμένη σε κάποιο event!

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λ. Αγίου Δημητρίου 103, Άγιος Δημήτριος,17343
211-2147-642
693-2566-445